Békési Kézilabdázásért Alapítvány

Mert nálunk pattog a labda!

Rólunk

Alapítványunk 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy a helyi sportéletet támogassa, legfőképpen a helyi fiú/férfi kézilabda sportot népszerűsítése, fejlessze, az iskolai és versenysportokat támogassa. Továbbá versenyek, rendezvények szervezése, a helyi kézilabda csapat felkészülésének, és bajnokságban való részvételének támogatása is feladatkörünkbe tartozik.

Továbbá versenyek, rendezvények szervezése, a helyi kézilabda csapat felkészülésének, és bajnokságban való részvételének támogatása is feladatkörünkbe tartozik. Fontos szerepünk az utánpótlás-nevelési rendszerben foglalkoztatott gyerekek számának emelése, a bevont oktatási intézmények számának növelése, az oktatási intézményekkel kialakított kapcsolatok elmélyítése. Az itt folyó utánpótlás nevelési munkára országosan is egyre többen felfigyeltek. A régió válogatott 60%-át békési fiatalok alkotják. Egyre több óvódás korú és első második osztályos gyermek kezdi el ezt a szép sportágat. Nagy örömünkre szolgál, hogy rengeteg gyermekkel bővült az utánpótlás keretünk. Az ország egyik legeredményesebb utánpótlás-nevelő egyesülete ez, amelyet a magyar kézilabda sportban értékelnek. Továbbra is próbáltuk megszerettetni a helyi és környékbeli sportkedvelő fiatalokkal, civilekkel a kézilabdázást. Alapítványunk igyekszik népszerűbbé és szerethetőbbé tenni a kézilabdázást, miközben a fiatalokban az egészséges életszemléletet, a sportszerű életmódot és magatartást fejleszti, erősíti.

VCAE-KP-2-2021/1-000058

2021-07-12 08:00:00

Véget ér az EB

Vasárnap este véget ért a Labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek részeként számos kiváló mérkőzést láthattunk.

Számomra meghatározó élmény volt, hogy a békési SportGödörben sok százan szurkolhattunk együtt a magyar válogatottnak, amelynek tagjai kiválóan helyt álltak, remekül küzdöttek, teljesítményükkel nagy élményt szereztek nekünk, drukkereknek.

A SportGödörbe az elmúlt néhány hétben több ezren látogattak ki, még a környező településekről is érkeztek hozzánk. Azért dolgozunk, hogy a jövőben is legyen majd hasonló lehetőség, hiszen nagyon sok olyan visszajelzést kaptunk, amelyek szerint van igény arra, hogy az emberek kimozduljanak, hogy közösen töltsék el a szabadidejüket.

Közben nagy erőkkel folynak az előkészületek a Madzagfalvi Napokra, amelyet bő egy hónap múlva rendezünk meg olyan előadók fellépésével, mint Majka, a Republic, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel. Bízom benne, hogy hasonló kellemes időtöltést jelent majd ez a programsorozat is a város lakói számára.

 


2021-06-19 18:00:00

Szép góllal döntetlen!

A második mérkőzésen a Magyarok döntetlent játszottak a franciák ellen!

A "Sportgödör" ismét sok szurkolót csábított a mérkőzésre. A rekkenő hőség sem tántoríthatta el őket!


2021-06-10 09:15:00

Készen áll a SportGödör a nyitásra

Csütörtökön reggel már az utolsó simításokat végeztük az Erzsébet ligetben kialakított Sportgödörben.

Áll a sátor és ledfal, minden készen áll az Európa-bajnokság holnapi nyitómérkőzésére és a vendégek fogadására. Mint ismert, a Sportgödörben az EB valamennyi mérkőzését óriási kivetítőn keresztül kísérhetik végig az érdeklődők. Reméljük, sokan élnek majd a lehetőséggel, és kilátogatnak a meccsek közvetítésére.

Várunk mindenkit szeretettel!

A projekt a VCAE-KP-2-2021/1-000058 kódszámú pályázatból valósul meg.


2021-06-02 07:10:00

Támogatásban részesül az alapítvány!

Ismét vissza nem térítendő támogatásban részesül alapítványunk!

A "Civil és nonprofit, szervezetek támogatása (VCAE)" tárgy keretén belül a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Miniszterelnökség, mint Támogató által kiadott "A szervezet 2021. évi szakmai programjainak és működésének támogatása"  című felhívása alapján a Békési Kézilabdázásért Alapítvány pályázatot nyert.

A Támogató a "A szervezet 2021. évi szakmai programjainak és működésének támogatása" című VCAE-KP-2-2021/1-000058 azonosító számú támogatási kérelmet elbírálta, és támogatásra alkalmasnak minősítette.

A projekt keretein belül a „Sportgödör” rendezvény valósul meg, mely olyan programsorozat megvalósítását jelenti, amely korra, nemre és hovatartozásra való tekintet nélkül minden korosztálynak hasznos és közösségi időtöltést biztosít a Labdarúgó Európa-bajnokság televízió által közvetített mérkőzései köré rendezve 2021. június 11-2021. július 11. között. Békésen, az Erzsébet-ligetben található ún. „gödör” biztosítja a helyszínt az óriási kivetítőnek és színpadnak, a sportesemények közvetítésével közösen szurkolhatnak a résztvevők a hazai sportolóknak, kedvenc csapataiknak. Célja: a helyi és környékbeli lakosok közösségtudatának és magyar nemzeti tudatának erősítése. Kísérő programok szervezése: játszótér és gyermekprogramok biztosítása a gyerekeknek, szurkolói eszközök osztása Célja: családok összetartása, közösségi programok biztosítása szabadtéren, hasznos szabadidő eltöltés.

 

 Várunk mindenkit szeretettel!


Egyéb (további) tartalmak szűrés és dátumválasztás alapján...

Postacím


Békési Kézilabdázásért Alapítvány 5630 Békés, Jantyik Mátyás utca 21-25.